Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie.
Julian Ejsmond

wspomóż działania Fundacji

Fundacja Marcinek
Na Rzecz Dzieci Niepełnosprawnych

Adres:
ul. Spokojna 2
62-023 Kamionki

info KRS 0000285218
REGON 300673646
NIP 7773019382

Rachunek bankowy:
68 1940 1076 3039 2353 0000 0000

Dziękujemy Wszystkim za dotychczasowe wsparcie naszych podopiecznych. Od początku istnienia Fundacji dzieci podrosły, a Państwa pomoc spowodowała, że są bardziej samodzielne i łatwiej integrują się z innymi ludźmi. Udało się to osiągnąć przede wszystkim dzięki systematycznej rehabilitacji. Ponadto, Wasza pomoc skierowana jest również na wsparcie edukacji dzieci oraz ochronę zdrowia - pomoc w zaopatrzeniu medycznym czy ortopedycznym. Nadal zamierzamy kontynuować dotychczasowe działania. Kolejny raz liczymy na Państwa darowizny z 1%

W tym miejscu pragnę podziękować koleżankom z pracy Marlenie, Monice, Kasi i Wiolecie, które zmotywowały mnie do zbierania pieniędzy na rehabilitację mojego synka poprzez wykorzystanie 1% podatku dochodowego przeznaczanego na organizacje pożytku publicznego.
Agnieszka Nejman

Nasz syn Marcin jest niepełnosprawny - to fakt, z którym aczkolwiek ciężko, musieliśmy się pogodzić. Lekarze na chwilę obecną nie są w stanie mu pomóc, żadna operacja nie przywróci Marcinkowi władzy w nogach.
Naszym głównym celem, marzeniem, wyzwaniem jest to, aby nasz syn w przyszłości był w pełni samodzielny. Żeby to osiągnąć potrzebna jest codzienna, systematyczna rehabilitacja. Koszty tej rehabilitacji nie są pokrywane przez Narodowy Fundusz Zdrowia i znacznie obciążają budżet domowy, np.:

Przebywając na oddziałach szpitalnych poznaliśmy wiele dzieci tak samo chorych jak nasz syn i postanowiliśmy,że będziemy ich wspierać. W dniu 31 maja 2006 r. utworzyliśmy Fundację pod nazwą "Fundacja MARCINEK Na Rzecz Dzieci Niepełnosprawnych", z siedzibą w Swarzędzu, która została wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w dniu 25 lipca 2007 r. Dnia 27 listopada 2007 Fundacja uzyskała status Organizacji Pożytku Publicznego.

Jeśli chcesz dołączyć do grona darczyńców fundacji prosimy przekaż 1% podatku dochodowego za rok 2009. Zobacz jak przekazać swój 1% podatku

Projektowanie stron internetowych i pozycjonowanie